Over Anne

Ik ben Anne, interieurontwerper.
Het vak van een interieurontwerper is heel uitgebreid. Er zijn allerlei expertises. De mijne zijn: stoffen, kleuren en akoestiek. Ik heb veel kennis van materialen en de verwerking ervan. Dat heeft te maken met mijn achtergrond en ruime ervaring.

Als klein meisje, was ik al geïnteresseerd in kleuren en stoffen. Niet gek, want mijn ouders hadden een winkel in woningtextiel: gordijnen, vloerbedekking en bedden. Samen met mijn zusje speelde ik vaak in de winkel. We maakten kleertjes voor onze barbiepoppen van restanten gordijnstof uit het gordijnatelier waar onze moeder de gordijnen naaide voor hun klanten. Het was een echt familiebedrijf, dat al was opgericht door mijn opa. Eigenlijk wist ik altijd al, dat ik in dit vak verder wilde.
Na mijn HAVO en MEAO-opleiding, begon ik met werken in de winkel. Ik volgde de cursus complete woninginrichting in de avonduren en in de jaren daarna volgde ik veel cursussen en workshops in het vakgebied. Na een paar jaar was ik een allround verkoopster van woningtextiel. En ik was ondernemer, want ik was inmiddels mede-vennoot van de zaak geworden. Toch liep het een beetje anders, dan ik had bedacht, want mijn partner had een bouwbedrijf. Toen onze twee dochters nog heel klein waren, kondigde mijn vader aan te willen stoppen met het bedrijf. Ik zag de combinatie van twee bedrijven en een jong gezin niet zitten, dus we verkochten de winkel. De jaren die volgden, werkte is bij mijn man op kantoor. Elke dag miste ik mijn vak. Na 4 jaar solliciteerde ik bij een meubelwinkel op een woonboulevard. Daarna werkte ik twee jaar in een woningtextielspeciaalzaak en toen vond ik het tijd om voor mezelf te beginnen.

In 2009 richtte ik Anne Wonen op. Later veranderde ik de naam in Anne Interieur. Voorzichtig begon ik met het geven van adviezen voor woonhuizen. Ik leerde 3D-tekenen met Sketchup en ik volgde allerlei aanvullende cursussen, zoals lichtplannen maken en akoestiek, maar ik leerde vooral in de praktijk. Inmiddels heb ik ruime ervaring in het ontwerpen van complete interieurs voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers.

Naast mijn eigen opdrachten, geef ik ook regelmatig kleuradviezen voor de verfmerken Histor en Flexa bij Karwei en Gamma en ook wel eens flitsadviezen op een woonboulevard. Sinds dit jaar ben ik bestuursondersteuner geworden van BNS Crisp, de landelijke stichting voor Nederlandse Interieurontwerpers. Samen bouwen wij aan een professioneel netwerk van collega’s en leveranciers van interieurproducten.  Ik houd heel erg van uitdagingen en nieuwe dingen, dus ik zeg niet snel ergens nee op. Niet altijd handig voor mezelf, maar zo leer ik wel wat ik kan en wat bij mij past. In de loop der jaren heb ik ontdekt waar ik goed in ben en wat mijn specialiteiten zijn. Mijn hart ligt nog altijd bij stoffen en kleuren. Mijn adviezen zijn altijd praktisch en functioneel. En ik houd van overleg. Met mijn klanten en met vakmensen. Zodat we samen tot een optimaal resultaat komen.

Nog meer weetjes over mij:

=

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde: Hans. Samen hebben wij twee volwassen dochters: Else en Liz;

=

Ik houd van gezelligheid en lekker eten, maar het liefst in kleine kring;

=

Sporten is belangrijk voor mij, het liefst buiten. Survival running, hardlopen, fietsen wandelen en krachttraining en skiën zijn favoriet. Maar alles zonder bal, want ik kan niet gooien;

=

Op vakantie geniet ik het meest van rust en ruimte, weg van de massa. Een combinatie van actief bezig zijn en ontspannen met een boek of cryptogram is voor mij perfect;

=

Mijn eigen huis is ingericht met een goede basis. Ik koop af en toe wat nieuwe accessoires, maar doe lang met mijn meubelen;

=

Koffie in de ochtend, thee de rest van de dag, en soms een glas wijn in de avond;

=

Ik draag hoortoestellen. Niet dat ik doof ben. Maar ik merkte, dat ik minder hoor dan de gemiddelde mens.  Dat probleem is nu dus opgelost.